Fostul team-manager al Rapidului, Cristi Costache, sare în apărarea giuleștenilor, după declarațiile făcute de conducerea celor de la CSMS Iași. Acesta consideră că oficialii ieșenilor nu ar trebui să pună presiune pe Comitetul Executiv al FRF până nu interpretează corect regulamentele după care forul condus de Mircea Sandu se ghidează, în speță ROAF. Costache a oferit o părere despre acest subiect și speră ca cineva să-i susțină și pe alb-vișinii în acest caz.
„Îmi pare rău că nimeni de la Rapid nu ia poziție, în aceste zile, pe marginea presiunii mediatice pe care o realizează conducerea Iașiului, încercând influențarea deciziei apropiatului Comitet Executiv al FRF. E dreptul ieșenilor să-și susțină cauza, problema este însă că ei nu au argumente morale și legale pentru a arăta cu degetul spre Rapid. Observ, fără surprindere însă, că și „acuzatorii”, dar și opinia publică oarecum neutră uită în numele cui vorbesc oamenii din conducerea CSMS. O grupare-surogat, înființată în 2010, prin fuziunea dintre Tricolorul Breaza și Navobi Charity Cup (!?). Din această fuziune, a rezultat Asociația Clubul Sportiv Municipal Universitar (ACS MU) Poli Iași, care a preluat atunci programul formației FC Baia Mare. Această ASC MU Poli Iași a devenit, între timp, CSMS Iași! Schimbări succesive, desfășurate în doar doi ani, care intră în contradicție flagrantă cu articolul 4 din ROAF: „Cluburile nu au dreptul să facă operațiuni juridice care au ca efect transmiterea către alte structuri sportive a dreptului de participare în competiții a echipei/echipelor lor (prin cesiune, divizare, comasare, schimbarea acționariatului, schimb de locuri sau altele asemenea).
Citind paragraful respectiv, consideră cineva că Iașiul, oraș care și-a falimentat singur fosta echipă, Politehnica, ar fi meritat să fie azi în prima ligă și să dea lecții deschise celor ce au timp și chef să-i asculte? Un paragraf de regulament stipula, în plus, parcă și faptul că acestor grupări li se interzice accederea într-o ligă superioară în primii trei ani după realizarea unui asemenea „artificiu”.
Memoria selectivă a unora manipulează însă curente de opinie menite să satisfacă, printre altele, ambiții politice uriașe. Distorsionarea discursului public generează și alte replici anacronice, precum aceea a celor de la Tg. Jiu, care – vârându-se neinvitați în discuție și în loc să-și vadă de treburile lor, pentru că au destule – spun, tocmai ei, că nu e corect ca Rapid să rămână în prima ligă. Or fi convinși, probabil, că lumea a uitat „moralitatea” celor două salvări miraculoase ale echipei lor, Pandurii, păstrată și în 2006, și 2010, probabil tot pe criterii poltice (oricum, nu regulamentare), în liga I. Devine chiar revoltător să vezi cum oamenii care calcă regulamentele în picioare, la un moment dat, să vină peste atât de scurtă vreme și să țină cursuri de moralitate, invitând – asta-i culmea! – la respectarea legii.”
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER